Volem el vot favorable en el Parlament Europeu per regular la responsabilitat de les empreses en el sector de la confecció

26/abril/2017 | Notícies

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ DEL PARLAMENT EUROPEU – Votació en el Parlament Europeu

La Campanya Roba Neta demana el vot favorable el 27 d’abril a la proposta de resolució per regular la responsabilitat de les empreses en el sector de la confecció.

El dilluns 24 d’abril es va commemorar el quart aniversari de l’esfondrament del Rana Plaza a Bangla Desh; l’edifici que en desplomar-se va fer perdre la vida de 1.134 persones i va ferir més de 2.000. La tragèdia més mortífera en la indústria del tèxtil. El Rana Plaza albergava cinc fàbriques de roba que produïen per marques europees i nord-americanes.

El col·lapse de Rana Plaza també va posar de relleu un important obstacle per el canvi en la indústria de la confecció: la falta de transparència que envolta el funcionament de les seves cadenes de subministrament. Els esforços dels treballadors i les treballadores, activistes i les persones consumidores para que les marques tinguin en compte les condicions laborals en el lloc de producció són constantment frustrats per aquest secret –l’únic propòsit d’això és ocultar la realitat de la producció de les peces de vestir darrera la brillant façana de la Responsabilitat Social Corporativa que omple de models glamurosos i treballadors feliços.

Partint d’aquesta realitat al 2016, la campanya internacional Clean Clothes Campaing va unir forces amb nou organitzacions de drets humans i sindicats mundials per demanar a les marques que firmessin un compromís instant-les a ser més transparents: Human Rights Watch, IndustriALL Global Union, International Corporate Accountability Roundtable, International Labor Rights Forum, International Trade Union Confederation, Maquila Solidarity Network, UNI Global Union, i Worker Rights Consortium. Aquesta coalició va escriure a 72 empreses instant-les a adoptar i complir el Compromís per uns estàndards de Transparència. Aquesta setmana es va publicar l’informe Folow the Thread (Seguiu el fil) i es va llençar una campanya pública.

Demà, 27 d’abril de 2017 es presentarà a la votació plenària l’Informe “EU flagship initiative on the garment sector”, que estableix un equilibri entre la necessitat de fomentar les iniciatives voluntàries de les empreses i la necessitat d’elaborar propostes legislatives que tinguin com objectiu establir unes normes mínimes para a la transparència i la deguda diligència en matèria de drets humans.

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This