Activistes exigeixen a UNIQLO, firma de moda japonesa, que pagui a les seves treballadores allò que els deu

22/març/2017 | Notícies

Mobilitzacions davant de botigues UNIQLO i una petició online exigeixen a la firma de moda japonesa que es responsabilitzi de la situació de les treballadores acomiadades pel seu proveïdor a Indonèsia.

UNIQLO és propietat del gegant tèxtil Fast Retailing (Helmut Lang, J Brand, Comptoir des Cotonniers), i el CEO d’ UNIQLO, Tadashi Yanai, és l’home més ric del Japó.

A principis de 2015, gairebé 4000 persones –el 80% dones- van perdre el seu treball quan PT Jaba Garmindo, una de les fabriques proveïdores d’UNIQLO a Indonèsia, va tancar.

Dos anys després, les treballadores (moltes d’elles en situació crítica, han perdut les seves cases, no poden mantenir les seves famílies o se les considera massa grans per aconseguir un nou treball) segueixen esperant que se’ls paguin els sous que se’ls deuen: 4 mesos i la indemnització per acomiadament. En total, l’empresa deu 11 milions de dòlars. A més, durant el temps que van treballar per a UNIQLO, les treballadores van haver de fer front a situacions de treball insegures, hores extra obligatòries, contractes irregulars, etc.

Sri Paryani, que va treballar a PT Jaba Garmindo durant vint anys i va perdre la seva feina, com el seu marit, va declarar que seguiran lluitant perquè es faci justícia: “Exigim a les marques que s’han beneficiat de la nostra suor que es responsabilitzin i ens donin el que és nostre per dret!”.

Pots sumar-te a la recollida de signatures i exigir a UNIQLo que es responsabilitzi, pagui el que deu i es comprometi a garantir a les persones treballadores un salari digne en tota la seva cadena de producció.

Aquesta campanya té el suport de la Clean Clothes Campaign, War on Want, People and Planet, SACOM, Globalization Monitor i Yokohama Action Research.

Després de la protesta davant d’una botiga d’UNIQLO a Hong Kong el Dia Internacional de la Dona, es va celebrar una acció similar al Japó el 18 de març.

 

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This