Benetton i Mango: els i les supervivents del Rana Plaza corren el risc de perdre les seves cases

01/agost/2013 | Notícies

imagen 2. Cortesía Gordon Welters

Al maig, un mes després de l’ensondrament de l’edifici Rana Plaza i sis mesos després d’incendi de Tazreen, milers de persones ens vau ajudar a pressionar a les marques implicades amb les dues tragèdies, exigint el pagament d’una indemnització a les persones supervivents d’aquests desastres i de les famílies de les víctimes.

Junts, estem inundats les safates d’entrada i els murs de Facebook de Walmart, Benetton, Mango, Disney, El Corte Inglés i altres marques que es trobaven a les fàbriques. Moltes gràcies per unir-vos a la lluita!

Necessitem la vostra ajuda una altra vegada. Sense compensació adequada, els i les treballadores ara corren el risc de perdre les seves cases. Shurima va perdre el peu durant l’ensondrament. No té més ingressos. L’habitació en la qual viu amb altres dues persones costa 1,500 Taka (14,50€), un terç del seu salari mensual, incloent les hores extres. Shurima declara: “No hem estat capaços de pagar el lloguer durant dos mesos. Si no paguem aquest mes, el propietari ens podria tirar. Algunes persones ja han perdut la seva habitació.”

Les marques internacionals implicades poden evitar que això succeeixi. El sindicat internacional IndustriALL Global Union ha convidat a les marques relacionades amb les tragèdies de les fàbriques Rana Plaza i Tazreen a assistir a les reunions que es celebraran a Bangladesh els dies 11 i 12 d’agost per debatre el tema de les indemnitzacions, assumir responsabilitats de manera compartida i contribuir al pagament de compensacions completes i justes.

Uneix la teva veu als milers d’activistes de tot el món que demanen a Benetton i Mango que acudeixin a la reunió a Bangladesh. Entra en https://www.facebook.com/benetton o https://www.facebook.com/mango.com

La protesta pública sobre el Rana Plaza va obligar a grans marques i minoristes de tot el món a unir-se a l’Acord per a la millora de la seguretat contra incendis i dels edificis a Bangladesh . La vostra pressió va ser decisiva.

L’Acord és vital per prevenir més morts, però no ajuda a les famílies que han sofert les tragèdies de l’incendi de la fàbrica Tazreen i l’ensondrament del Rana Plaza i que lluiten ara per sobreviure. Ara cal que rebin una indemnització adequada perquè puguin començar a reconstruir les seves vides.

Les marques internacionals han de contribuir a pagar les indemnitzacions ara. Vés al mur de Facebook de Mango i Benetton i digues-los que acudeixin a la reunió a Bangladesh per tractar el tema de les indemnitzacions i, juntament amb altres empreses internacionals, es comprometin a pagar una compensació completa i justa per a aquestes famílies.

Llegeixi nostra informació actualitzada sobre les marques i les indemnitzacions AQUÍ.

Moltes organitzacions de Bangladesh segueixen treballant dur per alleujar el dolor i el sofriment dels ferits i les famílies dels que van morir. The National Garment Workers’ Federation (Federació Nacional de Treballadors/as de la indústria tèxtil), un sindicat de Bangladesh, va reunir recentment a dos-cents nens i nenes , orfes/as per la tragèdia del Rana Plaza. Durant una concentració en Dhaka van exigir una compensació completa i justa per la pèrdua dels seus sers estimats.

Fins que tots els i les treballadores i les famílies de les víctimes siguin indemnitzats, les marques no es podran descarregar de responsabilitat .

Si no estàs en Facebook, pots enviar un correu electrònic a les empreses involucrades.

Ajuda a les persones supervivents del Rana Plaza a que no perdin les seves llars – pressiona a Mango i Benetton perquè contribueixin al pagament de les indemnitzacions!

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This