Demanda contra Adidas per violar les directrius de l’OCDE a Indonèsia

30/març/2018 | Notícies

La Campanya Roba Neta està preparant una demanda a l’OCDE contra la marca de roba esportiva Adidas, per la seva responsabilitat en la vulneració dels drets laborals de les treballadores a una de les fàbriques del seu proveïdor de sabates Panarub Group.

El 2012, 1300 persones treballadores de PT Panarub Dwikarya (PDK) -fàbrica que forma part de l’empresa Panarub Group- van ser acomiadades per exercir el seu dret de vaga per exigir una millora salarial i de les condicions de treball, així com el dret a la llibertat d’associació. El 2016, el Comitè de Llibertat Sindical de l’Organització Internacional del Treball (OIT), va concloure en un informe provisional que l’acomiadament de les treballadores de PDK, havia estat injustificat i anava encontra del dret fonamental a la llibertat d’associació, d’acord a les normes de l’OIT. Cinc anys després, 327 d’aquelles treballadores, encara no han cobrat la seva indemnització.

La marca, en assabentar-se de les violacions dels drets laborals que havien patit les treballadores el 2012, va ordenar al seu proveïdor que aturés la producció de sabates a la fàbrica en qüestió, una acció de pressió que no és suficient per impedir que es produeixin altres abusos. A més, ha continuat fent negocis amb Panarub group, la companyia mare de PDK.

A la seva demanda, la Campanya Roba Neta (Clean Clothes Campaign) sosté que Adidas ha violat les Directrius de l’OCDE per a les empreses multinacionals i els Principis orientadors de les Nacions Unides sobre negocis i drets humans, que afirmen que les empreses han d’avaluar els riscos en matèria de drets humans, i en cas que es produeixin vulneracions a la seva cadena de subministrament, mitigar i facilitar l’accés a una compensació. Exigim a les grans marques que exerceixin la seva influència sobre les empreses proveïdores, per assegurar el compliment dels drets laborals de les persones treballadores a tota la cadena de subministrament.

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This