El paper de la Unió Europea per acabar amb la violència de gènere en la indústria tèxtil

21/setembre/2021 | Notícies

En la indústria global de la confecció, més del 80% de les persones treballadores són dones, i el 75% d’elles pateix regularment violència de gènere a les fàbriques. La Campanya Roba Neta organitza un seminari web el 30 de setembre a les 11:30h a.m. per debatre mesures legislatives concretes per a millorar les condicions de vida i de treball de les treballadores de la confecció a tot el món.

La violència de gènere, l’assetjament físic i la injustícia econòmica en el món de la feina són algunes de les violacions dels drets humans més generalitzades sofertes per les dones: prevenir la violència contra les dones en les fàbriques tèxtils és crucial per donar poder a les treballadores i que puguin treballar amb dignitat, per un sou digne, sense violència i sense discriminació.

La legislació, també a la Unió Europea, té un paper crucial per aconseguir la capacitació de les dones. En el seminari web s’abordaran les eines legislatives fonamentals i les oportunitats que la Unió Europea ha de considerar en relació amb la violència de gènere i la regulació de la diligència deguda en matèria de drets humans per a garantir la igualtat de gènere en el lloc de treball i a les fàbriques tèxtils.

El seminari web se celebrarà el 30 de setembre de 2021 de 11:30-12:30. Serà en anglès amb traducció simultània a italià.

Pots formalitzar la inscripció des d’aquest enllaç

Comptarem amb la participació de:

  • Kalpona Akter, fundadora i directora executiva del Bangladesh Centre for Worker Solidarity (BCWS), una de les organitzacions de defensa dels drets laborals més destacades d’aquest país, i ella mateixa va ser treballadora infantil de la confecció. També és presidenta de la Bangladesh Garment & Industrial Workers Federation-BGIWF, una central sindical nacional.
    Akter és una defensora dels drets laborals reconeguda internacionalment i ha denunciat sistemàticament les deplorables condicions a què s’enfronten cada dia els treballadors i treballadores de la confecció de Bangladesh. Durant anys, Akter ha fet campanya per salaris justos, llocs de treball segurs i el lliure exercici de la llibertat d’associació i els drets de negociació col·lectiva. El govern i els propietaris de les fàbriques l’han perseguit pel seu treball, i fins i tot han presentat falsos càrrecs contra la seva organització, l’han empresonat i han obligat el govern a cancel·lar el registre del grup. Akter ha rebut el Premi Alison Des Forges a l’Activisme Extraordinari en 2016.
  • Anna Rossomando, diputada, Itàlia; Rossomando va començar la seva activitat política el 1977 amb el Partit Comunista Italià, i va ser regidora a Torí de 1998 a 2006. Amb el Partito Democratico ha estat membre de la Cambra de Diputats de 2008 a 2018 i actualment és senadora de la República (des de 2018) , responsable de temes de Justícia i Drets a escala nacional.
    Anja Seiler, especialista en ESG (Environmental, Social, Governance) Fundació Ethos: Seiler té més de sis anys d’experiència en cooperació internacional, on ha treballat amb diferents actors en matèria de drets humans i prevenció de conflictes. El 2020 es va incorporar a la Fundació Ethos, amb seu a Suïssa, com a especialista en compromís ESG, on treballa principalment en temes socials. Participa en iniciatives de compromís col·lectiu amb altres inversors i porta a terme diàlegs sobre qüestions de drets humans i laborals amb empreses que cotitzen en borsa fora de Suïssa. Cobreix els sectors de les TIC, el tèxtil, el transport i la cura, i centra el seu treball en regions amb violacions dels drets humans en curs, com XUAR i Myanmar.
  • Moderadora: Elizabeth Paton, periodista de The New York Times: Paton és reportera de la secció d’Estil de The New York Times i cobreix els sectors de la moda i el luxe internacionals. Les seves àrees d’interès en la indústria inclouen els negocis, la tecnologia, la sostenibilitat, les cadenes de subministrament i els drets laborals, juntament amb la cobertura de la Setmana de la Moda des de Londres, Milà i París.

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This