Empreses proveïdores de Carrefour, H & M i Walmart persegueixen judicialment a activistes pro-drets humans a Bangla Desh

10/juny/2011 | Notícies

Kalpona Akter

Kalpona Akter i Babul Akhter, del Centre de Solidaritat amb les persones Treballadores de Bangla Desh, s’enfronten a penes de presó com a represàlia per les protestes massives de l’estiu passat en que els obrers i les obreres de la indústria de de la confecció exigien salaris dignes.

Les acusacions es remunten a l’estiu del 2010. Com a represàlia per les protestes dels obrers i les obreres de la indústria de roba de Bangla Desh, que van prendre els carrers i van tancar fàbriques per exigir el pagament d’un salari digne (el govern acabava de fixar el salari mínim en tan sols 32 € / mes), diversos propietaris de fàbriques que subministren a empreses internacionals com Walmart, H & M i Carrefour van acusar a certs líders sindicals i activistes pro-drets humans d’incitar les revoltes i realitzar actes vandàlics.

A l’agost de 2010 Kalpona Akter i Babul Akhter van passar 30 dies a la pressó. Durant la detenció van ser torturats i van rebre amenaces de mort. El seu company, Aminul Islam (dirigent del Centre de Solidaritat amb les persones Treballadores de Bangla Desh) també va ser empresonat i colpejat a la presó per agents de les forces de Seguretat Nacional. Els tres es troben ara en llibertat sota fiança però les denúncies presentades -11 en total- sobre la base de proves falses segueixen el seu curs.

Recentment, el jutge que instrueix el cas ha accelerat el procés i ordena que els acusats compareguin als jutjats al juny. Els càrrecs que se’ls imputen poden derivar en penes que van des dels 3 mesos fins als 10 anys de presó. Alguns dels càrrecs poden fins i tot comportar la pena de mort.

El cas dels nostres companys de l’ONG Bangladesh Center for Worker Solidarity (BCWS per les seves sigles en anglès) no és l’únic. Centenars de treballadores i activistes han d’anar a judici.

Signa aquí: http://action.laborrights.org/p/dia/action/public/?action_KEY=2033 per exigir que:

Walmart reclami als seus proveïdors que els càrrecs contra Kalpona Akter, Babul Akher, Aminul Islam i altres activistes pro-drets laborals siguin retirats.

S’investigui i persegueixi als agents de policia que maltractar i torturar els activistes de Drets Humans.

Es garanteixi que les defensores i defensors dels Drets Humans poden realitzar les seves activitats lliurement.

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This