(Eu) ropa – Io abito qui

23/abril/2018 | Notícies

Demà a les 19.30h al Teatre Maldà representem (Eu) ropa per commemorar el 5è aniversari de la tragèdia de Rana Plaza, l’edifici-fàbrica de Bangla Desh que es va ensorrar matant més de 1.000 persones i deixant-ne més de 2.300 ferides.

(Eu) ropa proposa una reflexió sobre el comportament de la societat occidental contemporània en una època de producció i consum indiscriminat i d’una creixent sensació de buit existencial. (Eu) ropa és una investigació artística dedicada a la roba. La roba que vesteix i decora el nostre cos i que a la vegada, desvesteix altres persones de drets humans bàsics i empobreix el medi ambient. 

La roba és, la majoria de les vegades, la raó per la qual ens posem davant d’un mirall. La roba ens identifica. (Eu) ropa busca posar-nos davant del mirall en un nivell molt més profund: cara a cara amb la condició de persones occidentals, invitant a la reflexió sobre el nostre estil de vida; un cara a cara amb la condició d’ésser humà despullat, sent absolutament significatiu comparar la roba que cobreix el nostre cos amb el nostre propi cos que recobreix la nostra ànima, com un vestit permanent i transitori a la vegada. I si vestir-se pot significar esclavitud per a algunes persones, també els nostres cossos poden ser una presó per nosaltres mateixes, si no trobem una sortida.

(Eu) ropa és una referència directa al seu significat: el nom del continent europeu resultat de la unió del portuguès «eu», que significa «jo», i del castellà «ropa». El subtítol «Io àbito qui» que en català significa «jo visc aquí», que té un sentit en quant al verb àbito, que en italià indica l’acte de portar posada una peça de roba, però a la vegada vol dir habitar dins. Així també de l’anglès «This is my address», la meva direcció, que conté la paraula «dress», vestit. 

(Eu) ropa és un projecte artístic que col·labora amb l’organització internacional Clean Clothes Campaing (www.cleanclothes.org).

Aquest treball va ser creat en vàries fases a través de trobades creatives a diferents països d’Europa i Uruguai, en col·laboració amb: Club Jedro (Eslovènia); DansLab (Holanda), Gangerviertel (Alemanya), Electa (Itàlia) i Iberescena (Fons d’ajuda a la creació per les arts escèniques iberoamericanes).

 

 

FITXA TÈCNICA

Format: performance de petit format.

Sonorització: és necessari un equip de so que llegeixi CD.

Necessitats tècniques: il·luminació, projector, ordinador portàtil o televisió.

Necessitats materials: 4 cadires (si és possibles d’estils diferents) i peces de roba.

Durada: 40 minuts aproximadament.

Equip humà: Gisela Fanatacuzzi i Franco Sacchetti.

Mides de l’espai escènic: 10 x 15 metres (adaptable a la sala).

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This