Kik signa un acord de compensació per les víctimes de l’incendi a Ali Enterprise

14/gener/2013 | Notícies

KIK el gegant alemany de roba a baix cost, va signar la setmana passada un acord amb l’Institut Pakistanès de Educació Laboral i Investigació (PILER) per fer un pagament inicial d’un milió de dòlars a les víctimes i a les seves famílies com a indemnització immediata i negociar una compensació a llarg termini amb totes les parts involucrades.

L’incendi a la seu d’Ali Enterprise l’11 de setembre de 2012 va matar a 262 treballadores d’acord amb la xifra oficial de morts, i almenys altres 20 persones més ferides.

L’acord ha estat presentat en una roda de premsa a Karachi el passat 5 de gener i van participar diversos sindicats locals, com la Federació Nacional de Sindicats. Karamat Ali, Director Executiu de PILER va senyalar: “Kik és el principal comprador d’Ali Enterprise. Grups pakistanesos d’activistes sindicals i organitzacions internacionals de solidaritat laboral, incloent la Campanya Roba Neta va convèncer a l’empresa a pagar una indemnització a les famílies afectades”.

El pagament inicial s’utilitzarà per indemnitzar tant a les famílies de les víctimes que no han rebut cap tipus de compensació per part del govern com a aquelles en les que els cossos no han estat identificats a causa de la gravetat de les cremades i la descomposició dels cossos. “Kik també va expressar la seva voluntat de compensar les treballadores que s’enfrontaven a greus ferides provacant una discapacitat i la pèrdua dels seus treballs en el futur. Les treballadores restants seran assistides en el següent pas i segons la quantitat que s’acordi a través d’un consens entre totes les parts interessades, inclosos els empresaris i altres companyies internacionals “, va afegir Karamat Ali.

Ineke Zeldenrust, Coordinador Internacional de la Campanya Roba Neta: “Donem la benvinguda a aquest acord i esperem comptar amb les compensacions i el paquet complet d’indemnitzacions, que estimem serà d’almenys 20 milions d’euros, i el qual es negociarà pròximament. Continuem la nostra campanya cap a altres actors internacionals, en particular les organitzacions d’auditoria EFS i Rina, perquè també prenguen la seva responsabilitat i paguen la seva part de la compensació necessària”.

Per tal de facilitar el procés de compensació, PILER sol·licita al Tribunal Superior de Sindh constituir una comissió independent per supervisar el procés de compensació i determinar tots els detalls necessaris per garantir l’acord. Kik també va acordar treballar per millorar els drets laborals al Pakistan.

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This