La Limbo Party dels drets laborals: la lluita contra el Black Friday al carrer

23/novembre/2018 | Notícies

La Limbo Party dels drets laborals és una acció de carrer contra el Black Friday, una mostra més de l’estratègia de marketing de les grans empreses multinacionals que vulneren a diari els drets laborals de milions de persones. Tindrà lloc la tarda del divendres 23 de novembre a Barcelona: s’iniciarà a les 17h al Passeig de Gràcia de Barcelona número 1 i continuarà per diferents botigues emblemàtiques de la ciutat, liderada per un grup d’activistes de SETEM Catalunya.

El Black Friday és un esdeveniment impulsat per les empreses transnacionals que simbolitza no només l’espiral de consumisme en què vivim -la qual té un greu impacte sobre el planeta- sinó també el model capitalista que es lucra i se sosté, precisament, a través de les sistemàtiques violacions de drets humans a les cadenes de subministrament global (salaris indignes, jornades llarguíssimes, manca de seguretat, repressió sindical, pressió i assetjament, etc.).

A més, en períodes de rebaixes -com és el Black Friday- aquestes grans marques transnacionals pressionen encara més als seus proveïdors i aquests a les treballadores amb comandes més grans i terminis d’entrega encara més ajustats, que deriven en un augment de la precarització i la pressió a les treballadores que han de fer encara més hores extres per complir amb la producció que se’ls exigeix. Cal denunciar aquestes injustícies que afecten milions de persones i apostar per un consum crític: no consumir més del que necessitem i, si consumim, apostar per productes respectuosos amb les persones i el medi ambient en el marc de l’Economia Social i Solidària.

SETEM Catalunya treballem dues campanyes de denúncia de vulneracions de drets humans i laborals que es produeixen darrere de l’actual model de producció, comercialització i consum de les indústries tèxtil (Campanya Roba Neta) i electrònica (Make ICT fair). Per aquest motiu, sortim demà al carrer per fer visibles les vulneracions que hi ha darrere de les grans marques i dels seus descomptes.

 

Aquí pots veure el vídeo resultat de l’acció.

 

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This