Línia del temps: Víctimes mortals i ferides de la indústria de la confecció 2021

10/setembre/2021 | Notícies

Després que el col·lapse de l’edifici Rana Plaza matés 1.134 persones treballadores l’abril del 2013, més de 200 marques de roba i minoristes es van unir a l’Acord sobre seguretat i edificis de Bangladesh. L’Acord ha garantit reformes i reparacions crítiques a 1.600 fàbriques que donen feina a 2,5 milions de persones treballadores, la qual cosa ha salvat moltes vides.

Després de llargues negociacions i pressions públiques, els sindicats i les marques de roba han tancat un acord que succeeixi a l’Acord de Bangladesh: l’Acord Internacional per a la Salut i la Seguretat en la Indústria de la Confecció i el Tèxtil, que va entrar en vigor el passat 1 de setembre de 2021. Aquest acord vinculant, signat per més de 100 marques, inclou el compromís d’ampliar el programa de seguretat de Bangladesh a almenys un país addicional durant el període 2022-2023.

Abais es presenta una cronologia amb tots els accidents que s’han produït aquest 2021. Moltes de les morts i lesions documentades en aquesta cronologia podrien haver estat previngudes si s’haguessin dut a terme las reparacions, reformes, i canvis per millorar la seguretat de les fàbriques. És primordial que els signants de l’Acord es posin mans a l’obra de forma ràpida i sense reserves en el procés d’expansió de l’Acord més enllà de Bangladesh.

 

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This