People’s meeting: una trobada ciutadana sobre polítiques comercials i de desenvolupament europees

17/desembre/2015 | Notícies

SETEM i la Campanya Roba Neta van organitzar ahir, dimecres 16 de desembre a Pamplona, una trobada oberta al públic per a debatre com les polítiques europees de comerç i desenvolupament poden protegir els drets humans i la borals. És el People’s Meeting.

La Unió Europea està compromesa, segons l’article 3.5 del Tractat de Lisboa, amb l’eradicació de la pobresa i la protecció dels drets humans en les seves relacions amb la resta del món. Aquestes relacions passen per la ajuda oficial al desenvolupament i per les polítiques comercials, i no sempre hi ha coherència entre aquests dos elements. Els llocs de treball que fomenta el lliure comerç als països més empobrits, com veiem en els sectors del textil i el calçat, molt sovint no compleixen amb els convenis fonamentals internacionals en matèria de drets humans i laborals.

En el context de l’Any Europeu per al Desenvolupament 2015 la campanya europea Canvia de Sabates ha organitzat un total de 12 People’s Meetings a diferents ciutats europees perquè la ciutadania pugui discutir i expressar les seves opinions sobre aquestes qüestions. Concretament volem discutir:

Com poden millorar-se les polítiques de desenvolupament i comerç de la UE per a donar suport als valors i principis de la UE respecte l’eradicació de la pobresa i la protecció dels drets humans i laborals?

Quina informació necessitem per a jugar un paper positiu com a consumidores i ciutadanes?

L’esdeveniment va comptar amb la col·laboració de la Universidad Pública de Navarra. Per a ajudar-nos en aquesta reflexió, comptàrem amb la participació de Tom Kucharz d’Ecologistas en Acción, Ana Etchenique de la Confederación de Consumidores y Usuarios, i Gorka Martija de l’ Observatorio de Multinacionales en América Latina, entre d’altres persones de l’àmbit polític, acadèmic i empresarial. Podeu veure el programa complet aquí.

Després de les discussions d’aquest i dels altres 11 People’s Meetings, la campanya elaborarà un únic informe d’orientació política que presentarem a les institucions

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This