Alliberades les persones sindicalistes i activistes empresonades a Bangladesh. Continuem lluitant pels seus drets

22/març/2017 | Notícies

Les 35 persones sindicalistes i activistes de la indústria de la confecció empresonades des de desembre a Bangladesh han estat alliberades a principis de març, després d’una campanya internacional de pressió en la qual hem col·laborat juntament amb els sindicats globals.

Gràcies a totes les persones que vau donar suport a aquesta campanya, amb les vostres signatures s’han aconseguit canvis significatius.

Aquesta és una important victòria que des de la Campanya Roba Neta, International Labor Rights Forum i el Worker Rights Consortium celebrem però amb cautela.

L’acord al qual han arribat els sindicats de Bangladesh, el govern i les empreses no inclou el compromís de retirar els càrrecs criminals a les persones detingudes i encara que es menciona la readmissió de les persones treballadores acomiadades, no es contempla que s’efectuïn els pagaments endarrerits que se’ls deuen. Tampoc s’han establert terminis per fer efectiva cap d’aquestes accions.

Mirjam van Heugten de Clean Clothes Campaign va declarar: “Com a organitzacions internacionals que lluitem per la defensa dels drets laborals, no podem concloure que, amb aquest acord, la situació crítica a Bangladesh s’hagi resolt. Sense cap garantia per part de les autoritats competents que tots els càrrecs es retiraran, el problema de la llibertat d’associació a Bangladesh no pot considerar-se resolt”.

Scott Nova, Director Executiu de Worker Rights Consortium va dir: “Esperem que en un breu termini es defineixi un pla d’acció consensuat per garantir que els drets de la lliure associació de les treballadores es restableixi. Fins que això no succeeixi, no creiem que ni les empreses ni la comunitat internacional pugui considerar que aquesta crisi ha finalitzat”.

Seguirem la situació de prop durant les properes setmanes, per assegurar-nos que la indústria local i el govern realment volen acabar amb la repressió i amb les violacions dels drets laborals i associatius”, va dir Judy Gearhart, Directora Executiva de l International Labor Rights Forum. “Per aconseguir-ho, continuar amb la pressió de les marques i de la comunitat internacional serà essencial”.

Des de la Campanya Roba Neta seguirem atentament els avanços d’aquest cas.

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This