Problemes en la cadena de suministrament d’Armani

13/novembre/2015 | Notícies

Font: Phnom Penh Post, 13 de Novembre de 2015

Una fàbrica proveïdora d’Armani a Phnom Penh ha tancat les seves portes aquesta setmana, deixant al carrer un centenars de persones, després de rebre ordres de que la marca es traslladava a un altra fàbrica del país. La fàbrica havia reportat casos de desmais freqüents entre les treballadores degut a les altes temperatures

Tot i que les treballadores estaven suspeses de treball des del juliol, la fàbrica propietat de l’empresa taiwanesa Kin Tai Garment al municipi de Chak Angre va tancar oficialment les seves portes el dimecres després d’emetre un comunicat a les seves treballadores de que ja no tenien feina.

La fàbrica havia ignorat durant anys una ordre del consell d’arbitratge per instal·lar ruixadors d’aigua al sostre per refredar les instal·lacions, exposant a les treballadores a temperatures de vegades superiors a 37 graus.

Les obreres de Kin Tai havia recorregut al encunyat – una pràctica tradicional de curació que implica raspar la seva pell fins que està en carn viva – en un esforç per suportar la calor i evitar desmais.

Les treballadores que estaven sent contractades exclusivament de tres a sis mesos, havien denunciat que no estaven rebent bons d’antiguitat i moltes no tenien garantit el seu dret a vacances pagades.

L’anunci per escrit del tancament de la fàbrica va ser oficial el 6 de novembre i corrobora que les treballadores han de rebre tots els pagaments que se’ls deuen segons la Llei de Treball. Però moltes empleades de Kin Tai afirmen que se’ls deu més del que la fàbrica està disposada a pagar. (…)

Vaig a perdre la meva font d’ingressos “, Treng Sopheap, de 35 anys, treballava en Kin Tai des de fa gairebé quatre anys. “No puc deixar la fàbrica si no em paguen el que encara em deuen. Vaig a protestar per exigir-ho“.

Thida, dirigent sindical, ha denunciat que la fàbrica “es nega a pagar, dient que no té prou capacitat de pagament”. (…)

Joel Preston, consultor al Centre Comunitari d’Educació Jurídica, que treballa en estreta col·laboració amb els sindicalistes en Kin Tai, ha informat que el tancament no és resultat de les ordres d’Armani, sinó de «la lliure interpretació de la fàbrica per a aplicar les seves ordres“. Segons Preston, els propietaris taiwanesos de Kin Tai han mogut totes les comandes de la marca de luxe a una segona fàbrica a la província de Kandal anomenada Golden Plus Tèxtil. Tot i que la fàbrica va acomiadar a les seves treballadores a Phnom Penh, va iniciar una campanya de reclutament en Kandal, va dir. (…)

L’acord de treballar amb Armani encara hi és; el que passa és que el primer proveïdor, Kin Tai, ara és el subcontractista“

La fàbrica ofereix a les treballadores de Kin Tai llocs de treball a Golden Plus, però ningú ha acceptat perquè estava massa lluny.

Per a ells és un negoci explotar la gent”.

Preston ha afegit que amb el tancament de Kin Tai, la fàbrica està “tractant d’evitar les seves responsabilitats financeres”, que pugen a més de $ 50,000 en bons d’antiguitat i salaris pendents de pagament.

Armani és responsable d’assegurar que es pagui a les seves treballadores. (…)

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This