Testimonis del sector del cuir i el calçat de l’Índia

14/juliol/2017 | Notícies

El sector del calçat és una part clau de la indústria de la moda que no ha parat de créixer. Tot i així, a diferència de la indústria tèxtil, pràcticament no es coneixen les precàries condicions laborals de les persones treballadores, fonamentalment de les dones, la repressió de mobilitzacions sindicals i el silenci còmplice de polítics, països i companyies transnacionals. Tampoc les greus implicacions mediambientals dels processos productius del cuir i del calçat. La gran majoria de les empreses mundials de moda continuen amagant les seves pràctiques comercials al llarg de tota la cadena de subministrament de roba i calçat fugint de la seva responsabilitat sobre on, com i en quines condicions es fabriquen els seus productes.

La majoria de les marques que comercialitzen calçat de cuir importen en major o menor mesura de l’Índia. Tot i així les vulneracions de drets laborals segueixen sent un fenomen generalitzat a la indústria índia del cuir i del calçat, segons els nostres informes: S’hi deixen la pell. Vulneracions dels drets laborals a la indústria índia del cuir i del calçat i Las vidas tras tus zapatos. Las trabajadoras a domicilio en el sur de la India.

Avui publiquem aquest vídeo que recull testimonis sobre les condicions de vida i de treball a l’Índia que es recullen als informes.

 

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This