Un pas més per unes fábriques més segures a Bangla Desh

14/maig/2013 | Notícies

La Campanya Roba Neta valora positivament que H&M, Inditex i Primark hagin decidit fimar el Programa per a la millora de la seguretat de les fàbriques a Bangladesh. Aquestes marques s’uneixen a PVH i Tchibo com a signants de l’acord. Amb aquesta gran notícia s’espera que la resta de marques que produeixen la seva roba a Bangladesh segueixin aquest camí.

A falta de 2 dies perquè es compleixi el termini marcat per l’adhesió de les marques de roba al Programa per a la millora de la seguretat de les fàbriques a Bangladesh (Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh) H&M, Inditex i Primark l’han signat, al costat de Industriall, UNI i els sindicats de Bangla Desh. La Campanya Roba Neta signarà en qualitat de testimoni.

La decisió d’H&M i Inditex de signar aquest acord ha estat determinant per pressionar altres marques que produeixen la seva roba a Bangla Desh i que segueixin el mateix camí. El fet que el grup PVH (Calvin Klein / Tommy Hilfiger) i Tchibo ho fessin el passat any també ha estat determinant per a aquesta fita.

Ineke Zeldenrust de la Campanya Roba Neta internacional, ha declarat: “L’acord inclou tots els components essencials per ser eficaç: les inspeccions de seguretat independents amb informes públics, reparacions i revisions obligatòries, l’obligació de les marques i els minoristes per finançar els costos i tancar qualsevol fàbrica proveïdora que es negui a fer millores de seguretat necessàries, i, no només això, també un paper fonamental per als treballadors i treballadores i els seus sindicats. A l’eix d’aquest acord hi ha el compromís de les empreses a pagar les revisions i reparacions necessàries per garantir que els edificis de les fàbriques a Bangla Desh siguin totalment segurs “.

Ineke Zeldenrust de la Campanya Roba Neta internacional afegeix: “Ara tornem a fer una crida a totes les marques que produeixen les seves roba a Bangla Desh per evitar més morts i que signin aquest acord abans de la data límit del 15 de maig. Són 1.250 els treballadors morts en els últims sis mesos a Bangladesh: ha arribat el moment que les empreses tèxtils deixin de banda les seves promeses i la seva retòrica, i signin inmendiatamente el Programa. Més d’un milió de persones consumidores en el món han signat peticions demanant a les marques que prenguin mesures: totes les marques han d’adherir “.

* Pots signar AQUÍ.

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This