Versace anuncia que prohibirà la tècnica letal del sandblasting per als seus texans

21/juliol/2011 | Notícies

Després de la intensa campanya llançada per la Campanya Roba Neta, recentment recolzada recentment per Change.org, la marca italiana Versace acaba d’anunciar que s’unirà a altres fabricants de roba texana de tot el món per prohibir de la pràctica del sandblasting.

Després de molts mesos de silenci, Versace ha assumit que els operaris que fan els acabats dels texans amb raig de sorra (sandblasting) corren riscos inacceptables. Anteriorment, Versacce s’havia negat a unir-se a la prohibició internacional i ha proporcionar detalls dels seus sistemes de producció. Per arribar a aquest canvi d’actitud han calgut 9 mesos i milers de correus electrònics de pressió pels quals us donem les gràcies.

El sandblasting s’utilitza per donar a la tela aspecte de desgast, envelliment i per blaquejar. Els preus de venda de les peces de roba acabades amb sandblasting acostumen a ser més alts que els dels texans sense aquest acabat així que les firmes internacionals troben en els dissenys envellits una manera d’incrementar el valor afegit.

No obstant això, hi ha un cost ocult: els operaris de sandblasting (que treballen en països com Bangla Desh, Xina, Mèxic o Egipte entre d’altres) corren el risc de contraure un forma aguda de silicosi, una malaltia respiratòria letal.

Per això, la Campanya Roba Neta va iniciar la campanya internacional “No sandblasting” al novembre de 2010.

Versace finalment s’uneix a marques com Benetton, Bestseller, Burberry, C & A Jeans, Carrera, Charles Vogel, Esprit, Gucci, H & M, Levi-Strauss & Co, Mango, Metro, New Look, Pepe Jeans i Replay.

La Campanya Roba Neta celebra la decisió de Versace i seguirà de prop les actuacions de la marca per oferir informació a les persones consumidores sobre com s’aplicaran la prohibició i el control de les seves cadenes de subministrament.

més informació:

Informe Fashion Víctims

Empreses i evolució

Signa aquí per pressionar a les firmes que encara no han reaccionat a la demanda! 

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This