Consells per a la compra conscient de roba i calçat

27/desembre/2017

Com a persones consumidores tenim el poder de decidir què volem comprar i on volem comprar-ho. Però per a exercir un consum crític de roba i calçat cal estar informades. Si creus que un canvi en els hàbits de consum és necessari per canviar el model, fes un pas més: demana informació, llegeix, pregunta, actua i exigeix!

La nova publicació ‘Arreglem la moda‘ et porta un recull de consells per a la compra conscient de roba i calçat i anima a trencar el cercle viciós de ‘moda ràpida’ (Fast Fashion) mitjançant fàcils passos: compra menys roba i calçat; tria articles de qualitat i fets per durar; adquireix productes de segona mà; i fes preguntes a les botigues sobre les pràctiques de les marques.

A Europa es llencen uns 8 milions de tones de roba cada any. El llibret porta també un recull d’alternatives per donar una segona vida a la roba que tenim, ja sigui reparant-la, portant amb orgull aquelles peces ‘passades de moda’, sent creatives amb la roba que ja tenim o intercanviant-la.

Així mateix és necessari exigir a les marques transnacionals transparència a les seves cadenes de subministrament per saber quines són les fàbriques proveïdores de cada marca. Aquesta informació és imprescindible per tal de garantir els drets de les persones treballadores i perquè les marques rendeixin comptes sobre les seves pràctiques. Per aquest motiu el llibret conté una postal retallable per entregar a les marques transnacionals de moda que conté demandes concretes enfocades a exigir transparència en tota la cadena de subministrament. Signa la postal i entrega-la el pròxim cop que vagis a comprar roba i sabates a una botiga.

Aquestes festes aposta per un consum conscient de roba i calçat i exigeix una indústria de la moda justa, sostenible i transparent!

Pots descarregar el llibret ‘Arreglem la moda’ aquí.

Noticies

La Campanya Roba Neta adverteix sobre la desregulació de la UE: la proposta Òmnibus soscava la responsabilitat corporativa i els drets humans

La Campanya Roba Neta adverteix sobre la desregulació de la UE: la proposta Òmnibus soscava la responsabilitat corporativa i els drets humans

Amb la proposta Òmnibus, la Comissió Europea prioritza la desregulació en perjudici dels drets humans, els drets laborals i la protecció ambiental en lloc de reforçar la sostenibilitat i la responsabilitat corporativa. Més de 360 organitzacions de la societat civil i sindicats de més de 50 països insten al Consell i al Parlament Europeu a rebutjar la proposta Òmnibus.

Proposta Òmnibus: La Comissió Europea cedeix davant les grans empreses i traeix les persones treballadores

Proposta Òmnibus: La Comissió Europea cedeix davant les grans empreses i traeix les persones treballadores

Amb la publicació avui de la seva proposta Òmnibus per a la simplificació dels instruments de responsabilitat corporativa i sostenibilitat, inclosa la Directiva sobre Deguda Diligència en Sostenibilitat Corporativa (CSDDD, per les seves sigles en anglès), la Comissió Europea està fent marxa enrere en el seu compromís amb unes cadenes de valor justes i sostenibles.

Pin It on Pinterest