Consells per a la compra conscient de roba i calçat

27/desembre/2017

Com a persones consumidores tenim el poder de decidir què volem comprar i on volem comprar-ho. Però per a exercir un consum crític de roba i calçat cal estar informades. Si creus que un canvi en els hàbits de consum és necessari per canviar el model, fes un pas més: demana informació, llegeix, pregunta, actua i exigeix!

La nova publicació ‘Arreglem la moda‘ et porta un recull de consells per a la compra conscient de roba i calçat i anima a trencar el cercle viciós de ‘moda ràpida’ (Fast Fashion) mitjançant fàcils passos: compra menys roba i calçat; tria articles de qualitat i fets per durar; adquireix productes de segona mà; i fes preguntes a les botigues sobre les pràctiques de les marques.

A Europa es llencen uns 8 milions de tones de roba cada any. El llibret porta també un recull d’alternatives per donar una segona vida a la roba que tenim, ja sigui reparant-la, portant amb orgull aquelles peces ‘passades de moda’, sent creatives amb la roba que ja tenim o intercanviant-la.

Així mateix és necessari exigir a les marques transnacionals transparència a les seves cadenes de subministrament per saber quines són les fàbriques proveïdores de cada marca. Aquesta informació és imprescindible per tal de garantir els drets de les persones treballadores i perquè les marques rendeixin comptes sobre les seves pràctiques. Per aquest motiu el llibret conté una postal retallable per entregar a les marques transnacionals de moda que conté demandes concretes enfocades a exigir transparència en tota la cadena de subministrament. Signa la postal i entrega-la el pròxim cop que vagis a comprar roba i sabates a una botiga.

Aquestes festes aposta per un consum conscient de roba i calçat i exigeix una indústria de la moda justa, sostenible i transparent!

Pots descarregar el llibret ‘Arreglem la moda’ aquí.

Noticies

Pin It on Pinterest