Camina sense trepitjar drets humans: vine al mercat de calçat sostenible!

19/desembre/2016 | Notícies

El dissabte 24 i divendres 30 de desembre, en el marc de la II Fira de Consum Responsable, d’Economia Social i Solidària organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, se celebrarà el primer Mercat de calçat sostenible. Es tracta d’una oportunitat única per conèixer les alternatives de consum responsable de calçat, en contraposició a la indústria transnacional que trepitja els drets humans i mediambientals.

Les persones que assisteixin al Mercat coneixeran els criteris ètics de la producció de calçat de cada una de les alternatives participants, podran adquirir els seus productes als estands i reparar el calçat fet malbé. Així mateix podran dipositar les sabates que ja no utilitzin als punts de recollida que s’hi habilitaran. 

El dia 24 de desembre el mercat acollirà a la 13h la presentació Canvia de Sabates, campanya de denúncia que reivindica una cadena de subministrament del calçat ètic, sostenible i transparent i es facilitaran els resultats i conclusions de l’informe Drets laborals trepitjats. Una instantània sobre les actuacions de Deguda Diligència en Drets Humans de 23 empreses de la indústria mundial del calçat”. 

I a les 13:30h la xerrada “La cara oculta dels talons. La moda del calçat com a element de desigualtat?”, un espai de reflexió sobre la història de les sabates de talons, el seu ús i els estereotips vinculats a aquest producte de la indústria de la moda dins la nostra societat. Comptarem amb la participació de Patrícia Soley-Beltran, autora del llibre ¡Divinas! Modelos, poder y mentiras, Premi Anagrama d’Assaig 2015, i Andrea Momoitio, periodista i coordinadora de Pikara Magazine (revista digital que practica un periodisme feminista, crític i transgressor).

El Mercat de calçat sostenible, impulsat per SETEM Catalunya, compta amb el suport del Comissionat d’Economia Social, Solidària i Cooperativa de l’Ajuntament de Barcelona i de la Campanya Roba Neta. Se celebrarà els dies 24 de desembre de les 11 a les 17h i el 30 de desembre de les 16 a 20h: us hi esperem!

Consulta el programa complert i les iniciatives participants al Mercat, clicant aquí.

Si vols consultar altres actes de SETEM a la Fira, clica aquí.

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This