Lluita obrera a Tànger: les promeses de “desenvolupament” i la realitat

08/abril/2013 | Notícies

Obrers i obreres de Tànger estan convocant una jornada de lluita contra el deteriorament de les seves condicions laborals i de les seves condicions de vida. Encara que no es pot considerar que a Tànger s’hagin arribat a assolir uns estàndards laborals acceptables, en els últims 30 anys la promesa del desenvolupament a través de la inversió estrangera i de l’orientació dels sectors productius a l’exportació a través d’empreses transnacionals europees , aconseguia que obrers i obreres confiessin en un futur millor.

Les promeses de “desenvolupament” incomplertes són avui més evidents que mai i la precarietat laboral extrema està a l’ordre del dia. Les grans firmes de moda espanyola tenen a Tànger seu feu productiu i segueixen intentant convèncer-nos que a les seves fàbriques proveïdores les condicions són diferents que en el conjunt del sector. La investigació sobre el terreny i la col·laboració amb les organitzacions locals ens permet afirmar que no hi ha cap diferència i que la responsabilitat social empresarial segueix tractant de vestir problemes estructurals amb vestit d’anècdota o de problema puntual.

Aquesta és la crida llançada divendres passat:

Llamamiento a un día de lucha de los trabajadoras(es) de Tánger
Bajo el lema:  « el Respeto de la dignidad y de los derechos  de los trabajadoras(es) es posible  con la unión, solidaridad y la lucha»
Trabajadoras! y trabajadores! como sabéis estamos sufriendo las peores condiciones de explotación bajo las manos de los empresarios  y eso se refleja en los despedidos colectivos e individuales,  la falta del respeto de nuestros derechos los más simple, donde hay un alto porcentaje de trabajadores que ganan menos del salario mínimo garantizado  a pesar de su gran esfuerzo durante  largas y duras horas de trabajo, sin  beneficiarse  de su derecho a la seguridad social y  de la cobertura sanitaria, además de ser objeto  de diversas formas de opresión  incluido insultos,amenazas de expulsión hasta llegar a tratos agresivos directamente  y  acoso sexual etc.  Y los más grave es el claro respaldo de las autoridades vigentes  en beneficio de los empresarios   y la complicidad de la delegación de trabajo y la dirección de la seguridad social.
Ante esta injusta, brutal y catastrófica situación que vivimos, que se agrava progresivamente  año tras año,  solo dependemos de nuestra unión, solidaridad y del sacrificio para defender nuestra dignidad y nuestros derechos. En este contexto  llamamos a la  conciencia de todos los trabajadoras(es) y les invitamos a participar de una manera intensa en el día de la lucha de los trabajadores programado  el domingo, 28 de abril 2013 a las 16:00plaza  Beni Makada en frente del Cinema Tariq.
Més informació sobre les condicions de vida i de treball de les obreres de Tànger:

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This