Regala moda amb consciència

18/desembre/2012 | Notícies

Algunes opcions ètiques, sostenibles i, sobretot, lliures d’esclavitud per regalar moda aquestes festes. Les propostes apareixeran juntament amb moltes d’altres a la “Guía per vestir sense esclavitud” que ja está en procés de publicació.

Marcelinus // http://www.marcelinus.cat // Taller al Carrer Anglès núm. 15 d’Olot // info@marcelinus.cat

Producció i venda al públic de jerseis basados en una peça de roba molt uitlilitzada en l’entorn rural i que deu el seu nom a que el sindicalista Marcelino Camacho sembre els vestia.

Marecelinus es va crear a la temporada d’hivern 2008-2009 redissenyant el jersei clàssic i creant tres models per a homes. Actualment ja disposa de dissenys femenins.

Els jerseis es produeixen a Olot. El disseny, el teixit i la confecció són 100% locals. L’empresa estabilitza els llocs de treball de dones de més 40 anys. Marcelinus dedica el 50% dels seus beneficis a projectes ambientals o socials.

Punts de venda: Es poden comprar a botigues multimarca a molts punts de Catalunya i Euskadi detallats al lloc web http://www.marcelinus.cat/ca/menu/oncomprarlos

També es poden adquirir a la botiga virtual http://www.marcelinus.cat/ca/menu/botigavirtual (amb una guia de talles en que es detallen les mides en centímetres).

Ecotendencia // http://www.ecotendencia.com/

Distribuïdora i botiga on line de productes ètics i ecològics. A l’apartat de vestit es relaciona un catàleg de roba i calçat per a home, dona i infant. Ecotendencia selecciona els seus proveïdors entre empreses de moda ètica amb garantíes ecològiques i de comerç just. Per incloure una nova marca al seu catàleg es porta a terme un análisi exhaustiu de les garanties que presenta el nou proveïdor.

Coshop // http://www.coshop.es/ // Banys Vells, 9, Barcelona // Les Hortes, 11, Girona

És una botiga col·laborativa creada per vencer els obstacles que troben els dissenyadors i dissenyadores independents per comercialitzar les seves peces de roba. A CoShop es poden comprar articles de disseny i producció a petita escala i d’origen local.

Green Life Style // http://www.greenlifestyle.es // C/ Torrent de l’Olla 95, 08012 Barcelona. // gls.greenlifestyle@gmail.com

Botiga barcelonina que comercialitza preces de roba de producció local de dissenyadors i disenyadores que utilitzen fibres naturals d’alta qualitat com cotó 100% orgànic (certificat GOTS), alpaca, llana merino, cashmere, llana biològica i reciclatge 100% de roba en desús.

Ananda Pascual // http://www.anandapascual.eu // Santa Isabel 12, Madrid.

Peces de roba per a home i dona produïdes seguint criteris de comerç just. Les creadores de l’empresa expliquen al seu web que l’objectiu és fer una moda més justa i equitativa en totes les parts del procés, des de l’extracció de la matèria primera, l’elaboració de fils i teixits i la confecció. Treballen amb alpaca, nylon reciclat i cotó.

Produeixen amb organitzacions socials de Perú (www.mujeresaymaras.com), Índia (www.creativehandicrafts.org) i Cambodja (www.fairfashioncambodia.org).

Les garanties de compliment amb els compromissos socials no estan basades en certificacions. El procés de producció es detalla al web (http://www.anandapascual.eu/social/).

Producte disponible a través de la botiga virtual o en els punts de venda detallats al web (http://www.anandapascual.eu/shops/)

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This