Detenen a Tailàndia a un defensor del moviment sindical acusat d’ofendre al rei

10/juny/2011 | Notícies

Somyot Pruksakasemsuk

Les autoritats de Tailàndia han detingut el periodista i defensor dels drets humans, Somyot Pruksakasemsuk, sota l’acusació de lesa majestat o ofensa al rei. Somyot és conegut internacionalment pels seus esforços en la defensa del moviment sindical internacional i ha col·laborat amb la Campanya Roba Neta en nombroses campanyes i resolució de casos de violació dels drets laborals en la indústria de roba.

El 28 d’abril, Somyot al costat d’altres activistes va participar en el llançament d’una campanya de recollida de signatures per presentar davant el Parlament la derogació de la Llei de Senyaleu majestat. Es sospita que aquest és el veritable motiu de la seva detenció.

Va ser detingut el passat 30 d’abril i des de llavors es troba a la presó central de Bangkok. L’acusació de lesa majestat pot costar fins a un màxim de 15 anys de presó. Segons l’article 112 del Codi Penal Tailandès, aquesta és la pena màxima que recaurà en tota persona acusada de “difamar, insultar i amenaçar al Rei, la Reina, el príncep hereu o el regent”.

Les autoritats de Tailàndia vénen utilitzant l’acusació de lesa majestat com a arma per silenciar les organitzacions i moviments de defensa dels drets humans i pro-democràcia. Entre 2008 i 2011 s’han presentat 500 casos de persones acusades d’injúries i menyspreu al rei.

S’estan organitzant nombrosos actes de protesta i han demanat que es augmenti la pressió internacional per exigir la immediata posada en llibertat de Somyot.

Aquest arrest ha generat profund malestar i preocupació en la Campanya Roba Neta així com en altres xarxes i organitzacions de defensa dels drets humans. Temem per la salut i integritat física del nostre col·lega tailandès.

Exigeix ​​la posada en llibertat de Somyot! Signa l’acció:

Clica aquí per enviar una carta a l’Ambaixada de Tailàndia a Brussel·les demanant la posada en llibertat de Somyot:

http://www.cleanclothes.org/urgent-actions/more-pressure-needed-to-release-thai-human-rights-activist

També pots enviar una carta a l’Ambaixada de Tailàndia a Madrid a:
http://www.ropalimpia.org/firmaraccion.php?idc=20&ida=65&idi=es

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This