Comença el judici contra l’activista tailandès Somyot

24/novembre/2011 | Notícies

Des del 21 de novembre, Somyot Prueksakasemsuk, veterà activista pels drets laborals i humans, està sent sotmès a judici per càrrecs de lesa majestat. S’enfronta a 30 anys de presó i se li ha negat la llibertat sota fiança quatre vegades, tot i que l’empara la constitució de Tailàndia i el Pacte Internacional sobre Drets Civils i Polítics de Nacions Unides.

Quan acabi el judici portarà a la presó preventiva més d’un any i, a més, poden passar mesos entre el final del judici i la sentència, la qual cosa perllongaria encara més el seu empresonament. Les condicions actuals del demandat disminueixen la capacitat de Somyot per defensar-se adequadament.

Les autoritats de Tailàndia estan utilitzant l’acusació de “lesa majestat” com a arma per silenciar a les organitzacions i moviments de defensa dels Drets Humans i pro-democràcia. Entre 2008 i 2011 s’han presentat 500 casos de persones acusades d’injúries i menyspreu al rei. Al voltant del 98% dels casos de “lesa majestat” resulten desfavorables per a l’acusat.

Des de la Campanya Roba Neta Internacional juntament amb altres organitzacions internacionals hem enviat una carta al primer ministre de Tailàndia perquè faci respectar els drets constitucionals, garanteixi la posada en llibertat de Somyot i s’esmenin les lleis de “lesa majestat”.

Ajuda’ns a exigir la immediata posada en llibertat sota fiança de Somyot enviant una carta al primer ministre de Tailàndia. Signa la Acció Urgent.

Una representació d’observadors internacionals i tailandesos està assistint al judici contra Somyot i el cas està rebent cobertura des de les xarxes socials. Si vols estar al corrent dels detalls del judici pots trobar actualitzacions (en anglès) al bloc “Free Somyot“, a través de facebok o via twitter.

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This