LLIBERTAT 23!

14/febrer/2014 | Notícies

[vimeo 83905992 w=500 h=281]

Stop the violence against Cambodian garment workers from Heather Stilwell on Vimeo.

Llibertat 23!

La Campanya Roba Neta s’ha unit als activistes i treballadors de tot el món aquest 10 de febrer demanant al Govern de Cambodja que alliberi immediatament a les 23 persones que van ser detingudes durant les manifestacions quan demanaven un augment en el salari mínim a principis de 2014 .

El 12 de febrer, el tribunal es va reunir en una sessió a porta tancada i va negar l’alliberament dels 21 detinguts, que encara estan empresonats a la presó CC3 al nord de Phnom Penh coneguda per les seves dures condicions .

La Campanya Roba Neta i els seus socis demanen al govern de Cambodja que alliberi les 21 persones que segueixen en detingudes i retiri tots els càrrecs dels 23 treballador detingut a les manifestacions.

Un salari mínim hauria de ser un salari que permeti viure

Al desembre de 2013 els treballadors del vestit a Cambodja es van declarar en vaga per exigir un augment en el salari mínim mensual de 116€ al mes, després que la Comissió Nacional pel Salari ignorés el consell del seu propi comitè i només va proposés un augment salarial 70€- molt per sota de un salari digne .

El 2 i 3 gener 2014 les tensions es van incrementar i la policia i els militars carreguen fortament contra els manifestants i persones que quedaven atrapats entre les protestes . Almenys quatre persones han mort i 39 han resultat ferides i 23 van ser detingudes .

Pots trobar més informació sobre els detinguts en aquest informe de l’organització pels drets humans a Cambodja Licadho.

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This