No et deixis enganyar: la moda ràpida està lluny de ser sostenible

05/juny/2023 | Notícies

En aquest Dia Mundial del Medi Ambient que té lloc el 5 de juny, Campanya Roba Neta vol posar el focus en els impactes mediambientals de la indústria de la moda.

Els qui ens segueixen coneixen el nostre treball de denúncia i pressió per a transformar i millorar les condicions de treball de les treballadores de la moda i la confecció. En aquesta ocasió, ens aliem amb el col·lectiu periodístic Carro de Combate per a destapar les rentades de cara de la segona indústria més contaminant.

Les grans marques de roba han abraçat el greenwashing per a intentar convèncer a les persones consumidores que estan minimitzant el seu impacte. No obstant això, no deixen de ser paranys publicitaris d’aquesta indústria. Paranys que destapem al costat de Carro de Combate amb la campanya #ModaInsostenible amb missatges que anirem revelant entre aquest 5 i 11 de juny.

La campanya es basa en la recerca Moda Basura realitzada per Carro de Combate. En aquest informe analitzen les campanyes amb reclams de sostenibilitat realitzades per les grans marques des de l’any 2019, i comproven que es repeteixen les mateixes constants: les col·leccions amb materials reciclats suposen percentatges ínfims en les seves vendes totals, molts reclams se sustenten en conceptes vagues com el de “més sostenible”, i, sobretot, cap d’aquests eslògans ataca a la base del problema, la sobreproducció i el sobreconsum.

En aquest Dia del Medi Ambient, Campanya Roba Neta i Carro de Combate s’uneixen per a conscienciar sobre alguns dels principals enganys publicitaris de les grans marques: les seves maneres de fer greenwashing per a vendre més.

Ho fem dins d’una campanya que compta amb finançament de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID).

Per això llancem l’eBook “Moda Escombraries” que pots descarregar aquí i posem en marxa en les nostres xarxes socials la campanya #ModaInsostenible. No et deixis enganyar: uneix-te i destapem els enganys de la moda ràpida!

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This