Setmana d’acció global #PayYourWorkers

15/març/2021 | Notícies

Des de l’inici de la COVID-19, milions de persones treballadores de la cadena de subministrament global de peces de roba no han rebut el seu salari complet, han perdut els seus treballs sense rebre una compensació o han rebut tan sols un percentatge dels seus salaris de pobresa habituals. Les grans marques de moda es van negar a pagar més de 40.000 milions de dòlars en comandes des de principis de l’any passat, el que va sumir a milions de treballadores en una situació insostenible.

Després d’una forta campanya de pressió, a finals del 2020 les marques i detallistes van assumir el pagament als seus proveïdors d’uns 22 milions de dòlars per aquestes comandes, però aquest ‘compromís’ no implica ni garanteix que els diners arribin a qui ho ha de rebre: les treballadores de la indústria. Les treballadores fa dècades que guanyen salaris miserables, el que les ha deixat sense capacitat d’estalvi per poder sobreviure a una crisi. Avui en dia, elles i les seves famílies se’n van a dormir amb gana i sense esperança per al seu futur.

És el moment d’intensificar la nostra campanya de pressió a les grans marques de moda. La setmana del 15 al 21 de març volem comptar amb tu per alçar la veu i exigir a les marques: #PagaALestevesTraballadores! #PayYourWorkers! Respecta els #DretsLaborals! El focus de la nostra acció global l’hem posat en H & M, Nike i Primark, però TOTES les marques s’han de comprometre amb la garantia salarial.

Com a principals generadores de benefici en la cadena de valor, les marques han d’assumir la seva responsabilitat i garantir que les persones que fan la seva roba no siguin les que paguin el preu d’aquesta pandèmia, i rebin els diners que se’ls deu.

Fem una crida a TOTES les empreses de la cadena de subministrament de la moda perquè assumeixin la seva responsabilitat cap a les persones que confeccionen la seva roba i rebin els diners que se’ls deu. Comptem amb tu per cridar alt i clar: #PagaALesTevestreballadores i respecta els drets laborals!

Les marques han de garantir que les persones que confeccionen la seva roba reben ingressos iguals o superiors als que rebien a l’inici de la crisi i una indemnització si perden la feina. Poden i han de demostrar públicament que estan garantint el suport de les seves treballadores, fent públic el compromís de garantia salarial en les seves pàgines web. Això posarà de manifest que es comprometen a garantir que les treballadores de les seves cadenes de subministrament reben el que se’ls deu durant la pandèmia, i que s’uniran a un fons de garantia d’indemnització perquè mai més es quedin sense un cèntim si la seva fàbrica fa fallida.

Els atacs a les lleis laborals, la repressió sindical i l’incompliment de la deguda diligència en matèria de Drets Humans de les marques han enfonsat sistemàticament la protecció de les persones treballadores de les cadenes de subministrament de peces de vestir, i les han deixat extremadament exposades i vulnerables. Les marques han de també protegir el dret de les treballadores a organitzar-se i negociar col·lectivament.

Comptem amb tu per fer arribar de forma contundent les nostres exigències a les principals marques de la indústria de la confecció. T’animem a acompanyar-nos en les nostres xarxes socials, a fer-te ressò dels nostres missatges i a sumar la teva pressió en aquesta web

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This