Augmenta la transparència a la indústria tèxtil

19/desembre/2019 | Notícies

El nou informe publicat el 18 de desembre de 2019, liderat per Human Rights Watch (HRW) amb la col·laboració de Clean Clothes Campaign, confirma que augmenta la transparència en la indústria de la confecció. Des del 2016 i fins ara, 39 marques de moda i calçat s’han compromès a seguir el Compromís de Transparència (plantejat per l’aliança d’ONG i sindicats que ha redactat l’informe) amb les fàbriques tèxtils amb les quals treballen.
Recordem que la gran majoria de treballadores del sector no saben a qui dirigir-se per reclamar millores en les seves condicions laborals perquè es mantenen en secret les marques per a les quals confeccionen la roba. Aquesta falta de transparència no permet que les persones treballadores puguin informar a les marques quan pateixen abusos laborals. La transparència també ajuda les mateixes empreses: poden prendre mesures per aturar i prevenir la vulneració dels drets i reivindicacions de les persones que confeccionen les seves peces de roba.
Actualment, 39 marques s’han compromès amb la transparència -es triplica el percentatge des del 2016-, però hi ha centenars que continuen amagant on es fa la seva roba. Per tant, encara hi ha molta feina a fer!
Aquest nou informe publicat és continuïtat de la campanya “Go Transparent” que hem impulsat des del 2016 en coalició amb HRW i altres organitzacions (sindicats globals inclosos). Aquest informe és complementari a la primera investigació , i Clean Clothes Campaign també ha participat en la seva elaboració, tot i que l’ha liderat HRW.
Les treballadores i les compradores mereixen saber on es fabriquen les seves peces de roba!
. Llegiu l’informe aquí 
. Doneu suport a l’acció #GoTransparent aquí
. Llegiu la notícia de l’informe aquí
. Llegiu el primer Informe de Transparència aquí
 201912wrd_transparency_presser
#GoTransparent
#TransparencyPledge

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This