Guia per vestir sense treball esclau

08/juliol/2013

guia_peravestir_sense_treballesclauJa està a les llibreries la Guia per vestir sense treball esclau

Aquesta publicació vol donar resposta a les inquietuds de les persones que ens preguntem què s’amaga al darrere de les etiquetes de les nostres peces de roba. Es fa molt difícil vestir-se sense ser còmplice d’un sistema que no posiciona les persones al centre de les decisions. Aquestes pàgines no són una “llista blanca” de botigues on poder anar a a comprar amb la consciència tranquil·la, són una anàlisi de la situació dels drets laborals a la indústria global de la confecció i una llista d’iniciatives que ens mostren que sí que existeixen altres formes de produir i de consumir roba. Un altre món no es tan sols possible sinó que ja existeixen nombroses alternatives properes que tenen com a prioritat les persones, el medi ambient i el desenvolupament sostenible.

Aquesta guia s’ha publicat gràcies a les i els 256 mecenes que han col·laborat en el primer projecte de finançament col·lectiu (crowdfunding) de la Campanya Roba Neta. Moltes gràcies!

SETEM Catalunya, ha fet possible aquest projecte impulsant la campanya de finançament a través de la plataforma Verkami.

La publicació a la pàgina web d’Icaria

Per proposar una xerrada i presentació de la Guia fes clic aquí

Noticies

Proposta Òmnibus: La Comissió Europea cedeix davant les grans empreses i traeix les persones treballadores

Proposta Òmnibus: La Comissió Europea cedeix davant les grans empreses i traeix les persones treballadores

Amb la publicació avui de la seva proposta Òmnibus per a la simplificació dels instruments de responsabilitat corporativa i sostenibilitat, inclosa la Directiva sobre Deguda Diligència en Sostenibilitat Corporativa (CSDDD, per les seves sigles en anglès), la Comissió Europea està fent marxa enrere en el seu compromís amb unes cadenes de valor justes i sostenibles.

Treballadores de la confecció de Myanmar segueixen lluitant pels seus drets laborals

Treballadores de la confecció de Myanmar segueixen lluitant pels seus drets laborals

Nombroses treballadores de la confecció de Myanmar que treballen en fàbriques vinculares a empreses estrangeres han patit acomiadaments injustificats, impagaments salarials i amenaces legals en exigir els seus drets. Els casos de Royal Knitting i Honeys mostren la precarietat laboral i la manca de responsabilitat de les grans marques davant les condicions de la seva cadena de subministrament.

Pin It on Pinterest