Perfils i condicions laborals en el sector tèxtil de Tànger (Marroc)

21/abril/2021

Consulta l’informe complet a Castellà | Català

Des de finals dels anys 80, el Marroc s’ha convertit en un important centre de confecció per a Espanya i gran part d’Europa. Es fabrica roba especialment per a les grans marques internacionals. Hi ha més de 180.000 persones treballadores a les més de 300 fàbriques i tallers de la principal zona industrial de Tànger.

Segons l’informe, més del 60% de les persones treballadores del sector tèxtil a Tànger cobren menys del salari mínim estipulat en el Codi Laboral i es veuen privades de cobertura sanitària i de la caixa del fons covid-19.

D’entre les enquestades, només el 56 % estan afiliades a la Seguretat Social i entre elles un 36 % no està declarada per la patronal, i una part de la resta no coneix la seva situació.

SETEM Catalunya i Campanya Roba Neta, juntament amb l’associació Attawassoul de Tànger (Marroc), van publicar aquest informe el novembre 2020, amb l’objecte de visibilitzar i denunciar les males condicions de les treballadores de roba en el sector tèxtil marroquí. Des d’abril 2021 comptem amb la versió en castellà gràcies al suport de SETEM Navarra.

Noticies

Recordatori a Inditex: Atureu la moda aèria!

Recordatori a Inditex: Atureu la moda aèria!

Inditex, l'empresa matriu de marques com Zara, segueix transportant enormes volums d'articles de moda ràpida per via aèria, causant un dany considerable al clima. El 2023, les seves emissions de CO2 relacionades amb el transport van augmentar un 37%, assolint un màxim històric. Com que la direcció de l'empresa fa cas omís de la crida de més de 26.000 persones perquè canviï de rumb, ens dirigim ara als accionistes del grup espanyol de moda ràpida.

Promeses incomplertes: Levi’s es desentén de les persones il·legalment acomiadades a Turquia

Promeses incomplertes: Levi’s es desentén de les persones il·legalment acomiadades a Turquia

Després d'un greu cas de repressió sindical a la fàbrica Özak Tekstil, Levi's va prometre actuar per fer respectar el seu propi Codi de Conducta i defensar els drets laborals. Malgrat les seves promeses Levi's ha donat l'esquena a 400 persones injustament acomiadades mentre fabricaven els seus texans. Davant les noves evidències publicades, la Campanya Roba Neta renova la seva crida a Levi's perquè compleixi el que ha promès i garanteixi els drets laborals.

La Campanya Roba Neta condemna enèrgicament l’actual campanya de desprestigi contra una ONG independent de drets laborals a Cambodja

La Campanya Roba Neta condemna enèrgicament l’actual campanya de desprestigi contra una ONG independent de drets laborals a Cambodja

El Centre per a l'Aliança del Treball i els Drets Humans (CENTRAL) va publicar recentment un informe sobre la llibertat d'associació en la indústria de la confecció, i poc després va haver de fer front a una campanya de desprestigi i falses acusacions. La Campanya Roba Neta se solidaritza fermament amb CENTRAL i la recolzarà en la seva lluita contra aquestes falses acusacions.

Pin It on Pinterest