Perfils i condicions laborals en el sector tèxtil de Tànger (Marroc)

21/abril/2021

Consulta l’informe complet a Castellà | Català

Des de finals dels anys 80, el Marroc s’ha convertit en un important centre de confecció per a Espanya i gran part d’Europa. Es fabrica roba especialment per a les grans marques internacionals. Hi ha més de 180.000 persones treballadores a les més de 300 fàbriques i tallers de la principal zona industrial de Tànger.

Segons l’informe, més del 60% de les persones treballadores del sector tèxtil a Tànger cobren menys del salari mínim estipulat en el Codi Laboral i es veuen privades de cobertura sanitària i de la caixa del fons covid-19.

D’entre les enquestades, només el 56 % estan afiliades a la Seguretat Social i entre elles un 36 % no està declarada per la patronal, i una part de la resta no coneix la seva situació.

SETEM Catalunya i Campanya Roba Neta, juntament amb l’associació Attawassoul de Tànger (Marroc), van publicar aquest informe el novembre 2020, amb l’objecte de visibilitzar i denunciar les males condicions de les treballadores de roba en el sector tèxtil marroquí. Des d’abril 2021 comptem amb la versió en castellà gràcies al suport de SETEM Navarra.

Noticies

Pin It on Pinterest