Salaris Dignes-old

Un salari digne és un dret humà bàsic

Milions de treballadores de la confecció arreu del món no guanyen prou per viure decentment . Els seus salaris no els permeten cobrir necessitats bàsiques com alimentar-se, accés a l’habitatge, sanitat, enviar els seus fills a l’escola  i molt menys estalviar. Com a resultat d’això, aquestes treballadores es veuen obligades a fer hores extres cada setmana o endeutar-se per cobrir les seves necessitats bàsiques i les de les seves famílies.

Alhora, les marques i distribuïdors de roba fan enormes guanys mitjançant entre d’altres coses, la mà d’obra barata. Les empreses transnacionals són responsables de garantir un salari digne per a les treballadores que produeixen la seva roba, tot i que siguin a l’altra banda del món. D’altra banda els Estats, els han de garantir el seu dret laboral a organitzar-se per negociar els seus salaris i assegurar unes condicions de treball dignes.

 

Vols saber més?

Creiem que totes les treballadores han de rebre un salari amb el que puguin viure dignament; tenir una feina ha de significar ser capaç de mantenir-se a un mateix i a la teva família. Descobreix què significa un salari digne aquí.

La Campanya Roba Neta internacional és membre de l’Aliança pel Salari Digne a Àsia que ha calculat un salari digne per a la regió on moltes persones treballen a la indústria tèxtil.

Els salaris de misèria són un problema estructural del sector tèxtil. H&M, Zara, Levi’s i GAP van registrar en total uns beneficis de més de 4,5 milions l’any passat. Analitzem el paper de les empreses i el seu cost humà.

Vols saber quines excuses donen les marques per no pagar un salari digne?  10 excuses per no pagar un salari digne

Infografia: Preu d’una samarreta a examen

Skills

Posted on

09/07/2016

Pin It on Pinterest

Share This